Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsa velesült krumplival recept

Kacsa velesült krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kacsamell
    • 2 kacsacomb
    • 2 kacsaszárny
    • 1 kg burgonya
    • 4 lila hagyma
    • 8 gerezd fokhagyma
    • 2 tk grill fűszerkeverék
    • 1 dl száraz fehérbor
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A sülthöz a kacsa húsban gazdagabb combját, mellét és szárnyát használom.
    A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.

    Mindkét oldalát sózom, borsozom, majd bedörzsölöm a fűszerkeverékkel.

    Egy tepsiben középre rakom a húsokat, körberakom a megtisztított krumplival, a darabolt vöröshagymával, a fokhagymagerezdekkel, aláöntöm a bort, és alufóliával lefedve 200 fokon 80 percig párolom. Ezután a fóliát eltávolítom. és még 15 percig sütöm.

    Párolt káposztával tálalom.

    A kacsa velesült krumplival kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 137 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá