Kacsa velesült krumplival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kacsa velesült krumplival

Hozzávalók:

  • 1 kacsamell
  • 2 kacsacomb
  • 2 kacsaszárny
  • 1 kg burgonya
  • 4 lila hagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 tk grill fűszerkeverék
  • 1 dl száraz fehérbor
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A sülthöz a kacsa húsban gazdagabb combját, mellét és szárnyát használom.
A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.

Mindkét oldalát sózom, borsozom, majd bedörzsölöm a fűszerkeverékkel.

Egy tepsiben középre rakom a húsokat, körberakom a megtisztított krumplival, a darabolt vöröshagymával, a fokhagymagerezdekkel, aláöntöm a bort, és alufóliával lefedve 200 fokon 80 percig párolom. Ezután a fóliát eltávolítom. és még 15 percig sütöm.

Párolt káposztával tálalom.