Hóstyai csirke recept
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 3 ek olaj
- 5 dl húsleves
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 1 kis doboz konzerv kukorica
- 2 sárga paprika
- 2 paradicsom
- 15 dkg ecetes uborka
- só
- bors
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A csirkemellfilét kis szeletekre vágom, olajon hirtelen átsütöm mind két oldalát, ráöntök 3 dl húslevest, és puhára párolom fedő alatt.
Kevés zsiradékon üvegesre dinsztelem az apróra vágott hagymát és a felszelt gombát.
Saját levében puhára párolom, majd hozzáadom a kukoricát, a kis darabokra vágott paprikát ,paradicsom szeleteket és a szeletelt savanyú uborkát
Megsózom, megborsozom, és rászórom a lisztet. 1-2 percig pirítom, majd felengedem a maradék húslével, állandó keverés mellett felforralom. Hozzá teszem a húsokat, és már kész is.
Rizzsel tálaltam.
Nagyon finom,gyors étel.
Az eredeti recept szerint karajból készült,de én most csirkéből készítettem. Előbb készen lett ebben a hőségben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










