Hóstyai csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 3 ek olaj
  • 5 dl húsleves
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 kis doboz konzerv kukorica
  • 2 sárga paprika
  • 2 paradicsom
  • 15 dkg ecetes uborka
  • bors
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítése:

A csirkemellfilét kis szeletekre vágom, olajon hirtelen átsütöm mind két oldalát, ráöntök 3 dl húslevest, és puhára párolom fedő alatt.

Kevés zsiradékon üvegesre dinsztelem az apróra vágott hagymát és a felszelt gombát.

Saját levében puhára párolom, majd hozzáadom a kukoricát, a kis darabokra vágott paprikát ,paradicsom szeleteket és a szeletelt savanyú uborkát

Megsózom, megborsozom, és rászórom a lisztet. 1-2 percig pirítom, majd felengedem a maradék húslével, állandó keverés mellett felforralom. Hozzá teszem a húsokat, és már kész is.

Rizzsel tálaltam.

Nagyon finom,gyors étel.

Az eredeti recept szerint karajból készült,de én most csirkéből készítettem. Előbb készen lett ebben a hőségben.