Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi pulykamell recept

Hortobágyi pulykamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet pulykamell
    • kevés liszt
    • olaj a sütéshez
    • 20 dkg gomba
    • 1 pár debreceni kolbász
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 dl főzőtejszín
    • frissen őrölt bors
    • kevés őrölt pirospaprika

    Elkészítése:

    A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, kevés lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát kevés olajon megsütjük. A pulykamell gyorsan sül, csak pár perc szükséges a készre sütéséhez. Félretesszük.

    Ugyanabban a serpenyőben, a maradék olajon a csíkokra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük, majd a felszeletelt gombát, és a debreceni kolbászt is enyhén megpirítjuk. Fellazítjuk a főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt paprikával színezzük. Felforraljuk, és a megsült pulykamell szeleteken tálaljuk.

    Szaftos étel, így tésztát, vagy rizst kínáljunk hozzá köretként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá