Hortobágyi pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • kevés liszt
  • olaj a sütéshez
  • 20 dkg gomba
  • 1 pár debreceni kolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • frissen őrölt bors
  • kevés őrölt pirospaprika

Elkészítése:

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, kevés lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát kevés olajon megsütjük. A pulykamell gyorsan sül, csak pár perc szükséges a készre sütéséhez. Félretesszük.

Ugyanabban a serpenyőben, a maradék olajon a csíkokra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük, majd a felszeletelt gombát, és a debreceni kolbászt is enyhén megpirítjuk. Fellazítjuk a főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt paprikával színezzük. Felforraljuk, és a megsült pulykamell szeleteken tálaljuk.

Szaftos étel, így tésztát, vagy rizst kínáljunk hozzá köretként.