Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi húsos palacsinta tekercsek recept

Hortobágyi húsos palacsinta tekercsek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Raguhoz:

    • 1 nagyobb csirkemellfilé
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3-4 ek olaj
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 2 nagyobb koktélparadicsom
    • 2 tk házi darált paprika
    • 1 csapott tk őrölt pirospaprika
    • 1 púpos tk liszt
    • 3 dl tejföl

    Palacsintához:

    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott kk só
    • 12 jó púpos ek liszt
    • 4,8 dl tej
    • 0,5 dl olaj

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemellet kockára vágjuk, kicsit lecsepegtetjük.
    A hagymát apróra kockázzuk, és egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
    Meghintjük a sóval, borssal, fűszerpaprikával, hozzáadjuk a feldarabolt koktél paradicsomokat, a darált paprikát, és kb. 0,5 dl vízzel felengedve fedő alatt puhára főzzük.

    Ha puha a hús és a víz is elfőtt, akkor kiszedjük a húst a szaftból.
    Előbbit késsel egész apróra vágjuk, míg a visszamaradt szaftot (ami nem sok, de épp elég, hogy megízesítse és színezze a tejölt) egy teáskanálnyi liszttel simára keverünk, majd a tejfölt is hozzáadjuk, és a tűzre visszatéve átforrósítjuk, besűrítjük.

    Palacsinta készítése:

    A tojásokat a sóval kikeverjük, majd beleszórjuk a lisztet.
    A tejet fokozatosan adagolva sima tésztát keverünk. Hozzáadjuk az olajat.

    Olajjal kikent, felforrósított palacsintasütőben kb. 8 nagyobb palacsintát sütünk.

    Az összevágott húshoz adunk 2 evőkanál tejfölös szaftot, elkeverjük, majd a kiterített palacsinták közepén egyenletesen elosztjuk a tölteléket.
    A két oldalát behajtjuk, majd alulról feltekerjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és a tetejükre kanalazzuk a tejfölös szaftot.

    Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 10 perc alatt átforrósítjuk.

    Tipp:

    Ezt az ételt Sógornőm készítette, mikor legutóbb a szülinapján voltunk köszönteni. Nagyon ízlett, és már akkor tudtam, hogy ki fogom próbálni. A sémát elmondta, de a saját palacsinta receptemet használtam, és az adagokat is a családra méreteztem. 8 nagyobb palacsinta lett, így ennyi részre osztottam a tölteléket is. Picit munkaigényes, de igazán megéri elkészíteni. Melegen, vagy hidegen is nagyon finom. Ezért az utolsó lépés, a sütőben való melegítés akár el is hagyható. Fura lehet, de nem csináltam hozzá külön köretet, így is nagyon laktató ebéd lett belőle.

    A hortobágyi húsos palacsinta tekercsek kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 168 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá