Hortobágyi húsos palacsinta tekercsek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hortobágyi húsos palacsinta tekercsek

Hozzávalók:

Raguhoz:

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 2 nagyobb koktélparadicsom
  • 2 tk házi darált paprika
  • 1 csapott tk őrölt pirospaprika
  • 1 púpos tk liszt
  • 3 dl tejföl

Palacsintához:

  • 3 nagyobb tojás
  • 1 csapott kk só
  • 12 jó púpos ek liszt
  • 4,8 dl tej
  • 0,5 dl olaj

Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet kockára vágjuk, kicsit lecsepegtetjük.
A hagymát apróra kockázzuk, és egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük a sóval, borssal, fűszerpaprikával, hozzáadjuk a feldarabolt koktél paradicsomokat, a darált paprikát, és kb. 0,5 dl vízzel felengedve fedő alatt puhára főzzük.

Ha puha a hús és a víz is elfőtt, akkor kiszedjük a húst a szaftból.
Előbbit késsel egész apróra vágjuk, míg a visszamaradt szaftot (ami nem sok, de épp elég, hogy megízesítse és színezze a tejölt) egy teáskanálnyi liszttel simára keverünk, majd a tejfölt is hozzáadjuk, és a tűzre visszatéve átforrósítjuk, besűrítjük.

Palacsinta készítése:

A tojásokat a sóval kikeverjük, majd beleszórjuk a lisztet.
A tejet fokozatosan adagolva sima tésztát keverünk. Hozzáadjuk az olajat.

Olajjal kikent, felforrósított palacsintasütőben kb. 8 nagyobb palacsintát sütünk.

Az összevágott húshoz adunk 2 evőkanál tejfölös szaftot, elkeverjük, majd a kiterített palacsinták közepén egyenletesen elosztjuk a tölteléket.
A két oldalát behajtjuk, majd alulról feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és a tetejükre kanalazzuk a tejfölös szaftot.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 10 perc alatt átforrósítjuk.

Tipp:

Ezt az ételt Sógornőm készítette, mikor legutóbb a szülinapján voltunk köszönteni. Nagyon ízlett, és már akkor tudtam, hogy ki fogom próbálni. A sémát elmondta, de a saját palacsinta receptemet használtam, és az adagokat is a családra méreteztem. 8 nagyobb palacsinta lett, így ennyi részre osztottam a tölteléket is. Picit munkaigényes, de igazán megéri elkészíteni. Melegen, vagy hidegen is nagyon finom. Ezért az utolsó lépés, a sütőben való melegítés akár el is hagyható. Fura lehet, de nem csináltam hozzá külön köretet, így is nagyon laktató ebéd lett belőle.