Hercegnő burgonya rántott csirkével recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A csirke húsokat befűszerezzük: sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk.
A szokásos módom bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban, fedő alatt puhára pároljuk és szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
A megtisztított és apróra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben a sütőt előmelegítjük. Két nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A burgonyához adjuk a tojássárgákat, simára keverjük és csillagcsöves zsákba töltjük.
A sütőpapíros tepsire kis halmokat nyomunk a krumplis masszából.
200 fokon hőlégkeveréssel kb 20 perc alatt megsütjük. Amikor már kezd egy kicsit pirulni a teteje, akkor jó.
Melegen, azonnal a rántott csirkével tálaljuk.
Párolt répával díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »