Hercegnő burgonya rántott csirkével recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A csirke húsokat befűszerezzük: sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk.
A szokásos módom bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban, fedő alatt puhára pároljuk és szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
A megtisztított és apróra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben a sütőt előmelegítjük. Két nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A burgonyához adjuk a tojássárgákat, simára keverjük és csillagcsöves zsákba töltjük.
A sütőpapíros tepsire kis halmokat nyomunk a krumplis masszából.
200 fokon hőlégkeveréssel kb 20 perc alatt megsütjük. Amikor már kezd egy kicsit pirulni a teteje, akkor jó.
Melegen, azonnal a rántott csirkével tálaljuk.
Párolt répával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









