Hercegnő burgonya rántott csirkével recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A csirke húsokat befűszerezzük: sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk.
A szokásos módom bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban, fedő alatt puhára pároljuk és szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
A megtisztított és apróra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben a sütőt előmelegítjük. Két nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A burgonyához adjuk a tojássárgákat, simára keverjük és csillagcsöves zsákba töltjük.
A sütőpapíros tepsire kis halmokat nyomunk a krumplis masszából.
200 fokon hőlégkeveréssel kb 20 perc alatt megsütjük. Amikor már kezd egy kicsit pirulni a teteje, akkor jó.
Melegen, azonnal a rántott csirkével tálaljuk.
Párolt répával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »