Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hentes tokány recept

Hentes tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag tészta
    • 60 dkg csirkehús
    • 10 dkg húsos szalonna
    • 10 dkg póréhagyma
    • 10 dkg gomba
    • 10 dkg savanyú uborka
    • 0,5 dl olaj
    • 3 dl tejföl
    • 1 ek mustár
    • 1 ek ketchup
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkehúst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.

    A zöldségeket megtisztítjuk, és feldaraboljuk: a gombát felszeleteljük, a póréhagymát és az uborkát félbe vágjuk, majd úgy szeleteljük.

    Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk a húst, és addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik.

    Dobjuk rá a hagymát, forgassuk át, majd 2 perc elteltével mehet hozzá a gomba is. Néhány perc alatt pirítsuk le. Adjuk hozzá a mustárt és a ketchupot. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze, majd öntsük rá a tejfölt és kevéske vizet. Keverjük bele az uborkát is, forraljuk össze, majd tálaljuk.

    A tésztát bő, sós vízben főzzük ki, majd öblítsük le, és a raguval tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá