Hentes tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag tészta
  • 60 dkg csirkehús
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg póréhagyma
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ketchup
  • őrölt bors

Elkészítése:

A csirkehúst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, és feldaraboljuk: a gombát felszeleteljük, a póréhagymát és az uborkát félbe vágjuk, majd úgy szeleteljük.

Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk a húst, és addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik.

Dobjuk rá a hagymát, forgassuk át, majd 2 perc elteltével mehet hozzá a gomba is. Néhány perc alatt pirítsuk le. Adjuk hozzá a mustárt és a ketchupot. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze, majd öntsük rá a tejfölt és kevéske vizet. Keverjük bele az uborkát is, forraljuk össze, majd tálaljuk.

A tésztát bő, sós vízben főzzük ki, majd öblítsük le, és a raguval tálaljuk.