Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi tortilla, csirke fajitas, paradicsom salsa recept

Házi tortilla, csirke fajitas, paradicsom salsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    12 tortillához:

    • 40 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 2 tk só
    • 3 dl langyos víz
    • 8 cl étolaj
    • liszt a nyújtáshoz

    Paradicsom salsához:

    • 3 paradicsom
    • 1 lilahagyma
    • 1-2 szál friss koriander
    • 1/2 citrom frissen facsart leve
    • bors
    • 2 gerezd fokhagyma

    Csirke fajitashoz:

    • 30 dkg csirkemell filé
    • 1 tk őrölt koriander mag
    • 1 tk őrölt római kömény
    • 2 ek olaj
    • 1/2 citrom frissen facsart leve
    • bors
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 ek étolaj
    • 2 kaliforniai paprika
    • 2 lilahagyma
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tortillához száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és miközben a robotgéppel jól összedolgozzuk, óvatosan hozzáadjuk a vizet is. Kis liszttel megszórjuk a tetejét és letakarva fél órát pihentetjük. Ezután 12 részre osztjuk a tésztát, és egy lisztezett gyúródeszkán vékony korongokra nyújtjuk őket. Palacsinta méretűre szoktam nyújtani, hogy kényelmesen elférjen benne a töltelék.

    Olaj nélkül felmelegítünk egy serpenyőt vagy palacsintasütőt és a lapokat egyesével megsütjük. Amikor elkezd hólyagosodni a tészta, egy lapáttal lenyomkodjuk. Ahhoz, hogy puha maradjon a tortilla, benedvesítünk egy konyharuhát és beletesszük a tésztákat felhasználásig.

    A paradicsom salsához az alapanyagokat robotgépben durvára aprítjuk.

    A fajitashoz a csirkemellet csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük. Az olajat, az apróra zúzott fokhagymát, koriandert, római köményt, citromot, sót, borsot összekeverjük és hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet. Letakarjuk és pár percig pihentetjük hűtőben.

    Serpenyőben olajat hevítünk és a pácolt húst lepirítjuk, ha kész akkor egy tálra tesszük. Közben a kaliforniai paprikát és a hagymást is felcsíkozzuk, és abban a serpenyőben, amiben a hús sült őket is lepirítjuk. Sózni a zöldségeket nem sózzuk, mert akkor levet eresztenek és inkább párolódni fognak, mint szépen sülni. Ha kész, akkor a húst is a zöldségekhez adjuk és összeforgatjuk, ízlés és szükség serint sózzuk, borsozzuk.

    Végül az elkészült húst a tortilla lapokba töltjük és a salsával együtt kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá