Házi tortilla, csirke fajitas, paradicsom salsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Házi tortilla, csirke fajitas, paradicsom salsa

Hozzávalók:
12 tortillához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk só
  • 3 dl langyos víz
  • 8 cl étolaj
  • liszt a nyújtáshoz

Paradicsom salsához:

  • 3 paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • 1-2 szál friss koriander
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Csirke fajitashoz:

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 1 tk őrölt koriander mag
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 2 ek olaj
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek étolaj
  • 2 kaliforniai paprika
  • 2 lilahagyma
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A tortillához száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és miközben a robotgéppel jól összedolgozzuk, óvatosan hozzáadjuk a vizet is. Kis liszttel megszórjuk a tetejét és letakarva fél órát pihentetjük. Ezután 12 részre osztjuk a tésztát, és egy lisztezett gyúródeszkán vékony korongokra nyújtjuk őket. Palacsinta méretűre szoktam nyújtani, hogy kényelmesen elférjen benne a töltelék.

Olaj nélkül felmelegítünk egy serpenyőt vagy palacsintasütőt és a lapokat egyesével megsütjük. Amikor elkezd hólyagosodni a tészta, egy lapáttal lenyomkodjuk. Ahhoz, hogy puha maradjon a tortilla, benedvesítünk egy konyharuhát és beletesszük a tésztákat felhasználásig.

A paradicsom salsához az alapanyagokat robotgépben durvára aprítjuk.

A fajitashoz a csirkemellet csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük. Az olajat, az apróra zúzott fokhagymát, koriandert, római köményt, citromot, sót, borsot összekeverjük és hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet. Letakarjuk és pár percig pihentetjük hűtőben.

Serpenyőben olajat hevítünk és a pácolt húst lepirítjuk, ha kész akkor egy tálra tesszük. Közben a kaliforniai paprikát és a hagymást is felcsíkozzuk, és abban a serpenyőben, amiben a hús sült őket is lepirítjuk. Sózni a zöldségeket nem sózzuk, mert akkor levet eresztenek és inkább párolódni fognak, mint szépen sülni. Ha kész, akkor a húst is a zöldségekhez adjuk és összeforgatjuk, ízlés és szükség serint sózzuk, borsozzuk.

Végül az elkészült húst a tortilla lapokba töltjük és a salsával együtt kínáljuk.