Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi csirkemell sonka recept

Házi csirkemell sonka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A sonkához:

    • 1 kg csirkemellfilé
    • 3 csípős/csemege, vékony kolbászka
    • 5 dkg házi füstölt szalonna
    • 1 zöld kaliforniai paprika
    • 1 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt tarka bors

    Főzőlé:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 szárzeller
    • 1 babérlevél
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 8 szem fekete szemes bors
    • 1 hegyes erős paprika/vagy tv paprika
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A csirkemellet vékony csíkokra, majd apró kockára vágjuk, összekeverjük a reszelt fokhagymával, beletesszük az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd hozzátesszük a késsel pépesített szalonnát, és alaposan összekeverjük.

    A húsos massza felével megtöltjük a sonkaprést, belehelyezzük a kolbászkákat, majd rákanalazzuk a maradék húst, és rátesszük a tetejét, melyet az első fokozatra szorítunk.

    A lezárt prést beletesszük egy lábasba, majd felengedjük annyi vízzel, hogy a rugók feléig érjen. Beletesszük a fűszereket, a zöldségeket, belógatjuk a vízhőmérőt, és 78 fokosra melegítjük a vizet.

    1,5 órát főzzük, és végig ügyelünk rá, hogy a víz hőmérsékletét 78 fokon tartsuk. A főzési idő felénél kivesszük a prést, egy tálcára helyezzük, és egy fokozattal lejjebb nyomjuk a tetejét, és visszatesszük. 20 perc múlva megint kivesszük, és megint egy fokozattal lejjebb nyomjuk.

    A levében hagytam kihűlni.

    Én másnap reggel kibontottam, és nagyon nagy boldogság ért, mert egy nagyon finom, omlós, szaftos sonkát kaptam.

    Jó étvágyat!

    A házi csirkemell sonka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 180 kcal
    Fehérje: 23 g
    Szénhidrát: 1 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá