Hozzávalók:
A sonkához:
Főzőlé:
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra, majd apró kockára vágjuk, összekeverjük a reszelt fokhagymával, beletesszük az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd hozzátesszük a késsel pépesített szalonnát, és alaposan összekeverjük.
A húsos massza felével megtöltjük a sonkaprést, belehelyezzük a kolbászkákat, majd rákanalazzuk a maradék húst, és rátesszük a tetejét, melyet az első fokozatra szorítunk.
A lezárt prést beletesszük egy lábasba, majd felengedjük annyi vízzel, hogy a rugók feléig érjen. Beletesszük a fűszereket, a zöldségeket, belógatjuk a vízhőmérőt, és 78 fokosra melegítjük a vizet.
1,5 órát főzzük, és végig ügyelünk rá, hogy a víz hőmérsékletét 78 fokon tartsuk. A főzési idő felénél kivesszük a prést, egy tálcára helyezzük, és egy fokozattal lejjebb nyomjuk a tetejét, és visszatesszük. 20 perc múlva megint kivesszük, és megint egy fokozattal lejjebb nyomjuk.
A levében hagytam kihűlni.
Én másnap reggel kibontottam, és nagyon nagy boldogság ért, mert egy nagyon finom, omlós, szaftos sonkát kaptam.
Jó étvágyat!