Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi csirkemájpástétom recept

Házi csirkemájpástétom
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek mustár
    • 1 mk őrölt majoránna
    • bors

    Elkészítése:

    A csirkemájat átnézzük, megtisztítjuk, leöblítjük.
    A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük a zsírját, a hagymát és a fokhagymát felszeletelve rádobjuk a szalonna zsírjára, és megpirítjuk, majd a tisztított májat is hozzáadjuk, és együtt pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és teszünk hozzá egy kevés majoránnát, valamint egy csipet köményt.

    A sárgarépát megtisztítva vékonyan felkarikázzuk, hozzáadjuk a májhoz, és vele együtt fedő alatt pár percig pároljuk.

    Közben a tojásokat megfőzzük, és megpucoljuk.

    A májat botmixerrel összemixeljük a tojásokkal együtt, és beletesszük a mustárt is. Megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Pástétomos edénybe szedjük és lehűtjük. Hűtőben egy hétig is eláll.

    Tálaláskor kenyérre kenjük, lila hagymával, csípős paprikával fogyasztjuk.

    A házi csirkemájpástétom kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 166 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá