Házi csirkemájpástétom recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek mustár
- 1 mk őrölt majoránna
- só
- bors
Elkészítése:
A csirkemájat átnézzük, megtisztítjuk, leöblítjük.
A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük a zsírját, a hagymát és a fokhagymát felszeletelve rádobjuk a szalonna zsírjára, és megpirítjuk, majd a tisztított májat is hozzáadjuk, és együtt pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és teszünk hozzá egy kevés majoránnát, valamint egy csipet köményt.
A sárgarépát megtisztítva vékonyan felkarikázzuk, hozzáadjuk a májhoz, és vele együtt fedő alatt pár percig pároljuk.
Közben a tojásokat megfőzzük, és megpucoljuk.
A májat botmixerrel összemixeljük a tojásokkal együtt, és beletesszük a mustárt is. Megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Pástétomos edénybe szedjük és lehűtjük. Hűtőben egy hétig is eláll.
Tálaláskor kenyérre kenjük, lila hagymával, csípős paprikával fogyasztjuk.
A házi csirkemájpástétom kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 11 g