Házi csirkemájpástétom

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Házi csirkemájpástétom

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 tojás
  • 1 ek mustár
  • 1 mk őrölt majoránna
  • bors

Elkészítése:

A csirkemájat átnézzük, megtisztítjuk, leöblítjük.
A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük a zsírját, a hagymát és a fokhagymát felszeletelve rádobjuk a szalonna zsírjára, és megpirítjuk, majd a tisztított májat is hozzáadjuk, és együtt pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és teszünk hozzá egy kevés majoránnát, valamint egy csipet köményt.

A sárgarépát megtisztítva vékonyan felkarikázzuk, hozzáadjuk a májhoz, és vele együtt fedő alatt pár percig pároljuk.

Közben a tojásokat megfőzzük, és megpucoljuk.

A májat botmixerrel összemixeljük a tojásokkal együtt, és beletesszük a mustárt is. Megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Pástétomos edénybe szedjük és lehűtjük. Hűtőben egy hétig is eláll.

Tálaláskor kenyérre kenjük, lila hagymával, csípős paprikával fogyasztjuk.