Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Havasi csirke recept

Havasi csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirke felső comb
    • só ízlés szerint
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 1 dl víz
    • 2 közepes db burgonya
    • 20 dkg gomba
    • 20 dkg savanyú káposzta
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csokor petrezselyem
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg sajt

    Elkészítése:

    A csirkecombot megmossuk (én leszedtem a bőrét), ízlés szerint sózzuk, majd olajjal kikent tepsibe helyezzük. Aláöntjük a vizet, és fóliával lefedve sütjük. A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, és villával szétnyomkodjuk.

    A gombát kevés olajon megdinszteljük, a káposztát megmossuk, majd botmixerrel felaprítjuk. Hozzáadjuk a szétnyomkodott burgonyát, tojássárgáját, a csokor felaprított petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

    Amikor a hús félig megsült, betakarjuk a töltelékkel, visszatesszük a fóliát, és tovább sütjük 20 percig.

    Majd lekenjük tejföllel, sajtot szeletelünk rá, és pár percig visszatesszük még sülni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá