Havasi csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Havasi csirke

Hozzávalók:

  • 6 db csirke felső comb
  • só ízlés szerint
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 dl víz
  • 2 közepes db burgonya
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg sajt

Elkészítése:

A csirkecombot megmossuk (én leszedtem a bőrét), ízlés szerint sózzuk, majd olajjal kikent tepsibe helyezzük. Aláöntjük a vizet, és fóliával lefedve sütjük. A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, és villával szétnyomkodjuk.

A gombát kevés olajon megdinszteljük, a káposztát megmossuk, majd botmixerrel felaprítjuk. Hozzáadjuk a szétnyomkodott burgonyát, tojássárgáját, a csokor felaprított petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Amikor a hús félig megsült, betakarjuk a töltelékkel, visszatesszük a fóliát, és tovább sütjük 20 percig.

Majd lekenjük tejföllel, sajtot szeletelünk rá, és pár percig visszatesszük még sülni.