Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás csirkemáj paprikásan recept

Hagymás csirkemáj paprikásan
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 2 ek tyúkzsír
    • 1 púpos kk morzsolt majoránna
    • 1 púpos tk fűszerpaprika
    • 0,5 dl víz
    • 2 nagy csipet só

    Elkészítése:

    A csirkemájat alaposan kiáztatjuk, az eres részt kivágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.

    A hagymát fél karikára vágjuk.

    Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, amint a hagymát üvegesre pároljuk, majd rárakjuk a májat. Közepes lángon fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a majoránnával, paprikával és öntünk hozzá egy kevés vizet.

    Mérsékelt lángon addig puhítjuk, míg az összes víz elfő. Ha egy fogpiszkával megszúrjuk a legvastagabb májat és már nem folyik ki belőle véres lé, akkor jó.

    Megszórjuk egy kevés sóval.

    Melegen, petrezselymes krumplival kínáljuk.

    Tipp:

    A máj nagyon megosztó étel, de mi szeretjük. Nem túl gyakran, de készül belőle valamilyen finomság. Ez a fogás olyan egyszerű, és olyan hamar elkészíthető, hogy kevés szabadidővel rendelkező háziasszonyok is nyugodtan belevághatnak. Bevallom, hogy a tisztítása az, amit nem kedvelek, de a végeredmény kedvéért mindenképpen megéri. Petrezselymes krumplival a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá