Hagymás csirkemáj paprikásan

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hagymás csirkemáj paprikásan

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek tyúkzsír
  • 1 púpos kk morzsolt majoránna
  • 1 púpos tk fűszerpaprika
  • 0,5 dl víz
  • 2 nagy csipet só

Elkészítése:

A csirkemájat alaposan kiáztatjuk, az eres részt kivágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.

A hagymát fél karikára vágjuk.

Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, amint a hagymát üvegesre pároljuk, majd rárakjuk a májat. Közepes lángon fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a majoránnával, paprikával és öntünk hozzá egy kevés vizet.

Mérsékelt lángon addig puhítjuk, míg az összes víz elfő. Ha egy fogpiszkával megszúrjuk a legvastagabb májat és már nem folyik ki belőle véres lé, akkor jó.

Megszórjuk egy kevés sóval.

Melegen, petrezselymes krumplival kínáljuk.

Tipp:

A máj nagyon megosztó étel, de mi szeretjük. Nem túl gyakran, de készül belőle valamilyen finomság. Ez a fogás olyan egyszerű, és olyan hamar elkészíthető, hogy kevés szabadidővel rendelkező háziasszonyok is nyugodtan belevághatnak. Bevallom, hogy a tisztítása az, amit nem kedvelek, de a végeredmény kedvéért mindenképpen megéri. Petrezselymes krumplival a legfinomabb.