Hagymás burgonyán sült csirkecombok recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 csirke alsócomb
- csirke fűszersó ízlés szerint
- 2-3 ek (dijoni) mustár
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 ek libazsír (elősütéshez)
Körethez:
- 6 közepes burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- só, bors ízlés szerint
- kb 0,5 dl víz
Elkészítése:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A combokat megtisztítjuk és leöblítjük, leitatjuk, majd egyenként bedörzsöljük a fűszersóval, borsozzuk és megkenjük a mustárral.
Felforrósítjuk a zsírt és a combokat elősütjük, majd egy tányérra szedjük.
A burgonyát és a hagymákat meghámozzuk. A burgonyát karikára, a hagymákat apróra vágjuk.
Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a burgonyát és a hagymát. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk.
Az elősütött csirkecombokat a tetejére helyezzük, ráöntjük a vizet és alufóliával lefedjük.
Betoljuk a sütőbe és kb 40 percig sütjük (ekkorra a burgonya is megpuhul). Ekkor eltávolítjuk a fóliát és az egészet szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.