Hagymás burgonyán sült csirkecombok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 csirke alsócomb
- csirke fűszersó ízlés szerint
- 2-3 ek (dijoni) mustár
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 ek libazsír (elősütéshez)
Körethez:
- 6 közepes burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- só, bors ízlés szerint
- kb 0,5 dl víz
Elkészítése:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A combokat megtisztítjuk és leöblítjük, leitatjuk, majd egyenként bedörzsöljük a fűszersóval, borsozzuk és megkenjük a mustárral.
Felforrósítjuk a zsírt és a combokat elősütjük, majd egy tányérra szedjük.
A burgonyát és a hagymákat meghámozzuk. A burgonyát karikára, a hagymákat apróra vágjuk.
Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a burgonyát és a hagymát. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk.
Az elősütött csirkecombokat a tetejére helyezzük, ráöntjük a vizet és alufóliával lefedjük.
Betoljuk a sütőbe és kb 40 percig sütjük (ekkorra a burgonya is megpuhul). Ekkor eltávolítjuk a fóliát és az egészet szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »