Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymaágyon sült kacsa java recept

Hagymaágyon sült kacsa java
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb kacsa vastagabb részei (comb, szárny, mell)
    • 1 ek tyúkzsír
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 1 ek szárnyas fűszersó
    • 1 tk házi ételízesítő
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    A húst jól megmossuk, majd a fűszersóval alaposan bedörzsöljük.

    A vöröshagymát szeleteljük fel, és szedjük karikákra. Kizsírozott, közepes méretű tepsibe szórjuk bele. Erre fektessük rá a befűszerezett húsokat. Kevés ételízesítővel ízesített vizet öntsünk alá, és fedjük le alufóliával.

    Egy közepes tepsit kenjük ki a zsírral.

    200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és hőlégkeveréssel addig sütjük, amíg a húsok megpuhulnak (kb. 1,5 óra). Ekkor távolítsuk el a fóliát, a hőmérsékletet csökkentsük 180 fokra, és süssük szép pirosra (kb. 20 perc). Időnként locsoljuk meg a saját szaftjával, hogy ne száradjon ki a hús.

    Tipp:

    Anyukámtól kaptunk egy szép, feldolgozott, saját nevelésű és vágású kacsát. Ritkán készítek fogást ebből a szárnyasból, pedig remek sült varázsolható belőle. A hagyma is igazán jó ízt kölcsönöz a húsnak.
    Nem szeretem, ha nagyon kiszárad a hús, ezért amikor már lekerül róla a fólia, gyakran meglesem, többször locsolgatom a saját levével.
    A gyerekek kedvéért krumplipürével kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá