Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyros tál friss salátával recept

Gyros tál friss salátával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 2 db paradicsom
    • olívaolaj
    • 1 kg csirkemell
    • fekete bors
    • 1 kefír
    • 1 joghurt
    • oregánó
    • kakukkfű
    • 1 kígyó uborka
    • 2-3 zöld hagyma

    Elkészítés:
    A megmosott hússzelet kiklopfoljuk, és csíkokra vágjuk. Az olívaolajból kakukkfűvel, oregánóval és őrölt borssal ízesített pácot készítünk, melybe beleforgatjuk a húst és hűtőbe tesszük érlelni (akár egy éjszakára is). Sütés előtt a húst megsózzuk, átkeverjük és teflon bevonatú serpenyőben megpirítjuk. A paradicsomot és az uborkát kis kockákra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk és a zöldségeket összekeverjük. Az öntethez a kefirt és a joghurtot összekeverjük, ízesítjük sóval és zúzott fokhagymával. Az elkészült húst a salátával tálaljuk, melyet meglocsolunk az öntettel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá