Gyros tál friss salátával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • olívaolaj
  • 1 kg csirkemell
  • fekete bors
  • 1 kefír
  • 1 joghurt
  • oregánó
  • kakukkfű
  • 1 kígyó uborka
  • 2-3 zöld hagyma

Elkészítés:
A megmosott hússzelet kiklopfoljuk, és csíkokra vágjuk. Az olívaolajból kakukkfűvel, oregánóval és őrölt borssal ízesített pácot készítünk, melybe beleforgatjuk a húst és hűtőbe tesszük érlelni (akár egy éjszakára is). Sütés előtt a húst megsózzuk, átkeverjük és teflon bevonatú serpenyőben megpirítjuk. A paradicsomot és az uborkát kis kockákra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk és a zöldségeket összekeverjük. Az öntethez a kefirt és a joghurtot összekeverjük, ízesítjük sóval és zúzott fokhagymával. Az elkészült húst a salátával tálaljuk, melyet meglocsolunk az öntettel.