Gombás-tejfölös csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 60 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma (nagy)
- só
- őrölt színes bors
- 2 tk ételízesítő
- 2 mk majoránna
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk liszt
- 3 dl tejföl
- 1,5 dl fehérbor
- 2-3 ek olaj
Elkészítése:
A combokat vágjuk ketté, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a combokat, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük elő.
Ezután vegyük ki a zsiradékból, tegyük egy tepsibe, szórjuk meg ételízesítővel, és majoránnával, öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit, és bő egy óra alatt pároljuk puhára a húst.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a gombát szeleteljük fel ízlés szerint.
A visszamaradt zsiradékba pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés ételízesítővel és majoránnával, majd pároljuk meg, és süssük zsírjára.
A puhára párolódott húst vegyük ki a sütőből, majd öntsük le róla a levet.
Ezután adjuk hozzá a tejfölt, és a lisztet, majd keverjük simára.
A megpárolódott gombát szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze, majd öntsük rá a tejfölös keveréket, és forraljuk ki.
Ezután öntsük rá a combokra úgy, hogy mindenhol befedje a gombás szósz, majd tegyük vissza a sütőbe, és pár perc alatt süssük össze.
Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









