Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-tejfölös csirkecomb recept

Gombás-tejfölös csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkecomb
    • 60 dkg gomba
    • 1 db vöröshagyma (nagy)
    • őrölt színes bors
    • 2 tk ételízesítő
    • 2 mk majoránna
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 tk liszt
    • 3 dl tejföl
    • 1,5 dl fehérbor
    • 2-3 ek olaj

    Elkészítése:

    A combokat vágjuk ketté, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a combokat, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük elő.

    Ezután vegyük ki a zsiradékból, tegyük egy tepsibe, szórjuk meg ételízesítővel, és majoránnával, öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit, és bő egy óra alatt pároljuk puhára a húst.

    A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a gombát szeleteljük fel ízlés szerint.

    A visszamaradt zsiradékba pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés ételízesítővel és majoránnával, majd pároljuk meg, és süssük zsírjára.

    A puhára párolódott húst vegyük ki a sütőből, majd öntsük le róla a levet.

    Ezután adjuk hozzá a tejfölt, és a lisztet, majd keverjük simára.

    A megpárolódott gombát szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze, majd öntsük rá a tejfölös keveréket, és forraljuk ki.

    Ezután öntsük rá a combokra úgy, hogy mindenhol befedje a gombás szósz, majd tegyük vissza a sütőbe, és pár perc alatt süssük össze.

    Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá