Gombás-tejfölös csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 60 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma (nagy)
  • őrölt színes bors
  • 2 tk ételízesítő
  • 2 mk majoránna
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk liszt
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2-3 ek olaj

Elkészítése:

A combokat vágjuk ketté, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a combokat, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük elő.

Ezután vegyük ki a zsiradékból, tegyük egy tepsibe, szórjuk meg ételízesítővel, és majoránnával, öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit, és bő egy óra alatt pároljuk puhára a húst.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a gombát szeleteljük fel ízlés szerint.

A visszamaradt zsiradékba pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés ételízesítővel és majoránnával, majd pároljuk meg, és süssük zsírjára.

A puhára párolódott húst vegyük ki a sütőből, majd öntsük le róla a levet.

Ezután adjuk hozzá a tejfölt, és a lisztet, majd keverjük simára.

A megpárolódott gombát szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze, majd öntsük rá a tejfölös keveréket, és forraljuk ki.

Ezután öntsük rá a combokra úgy, hogy mindenhol befedje a gombás szósz, majd tegyük vissza a sütőbe, és pár perc alatt süssük össze.

Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet.