Gombás, medvehagymás csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 közepes csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- kb 30 dkg gomba
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tejföl
- só, bors ételízesítő, bazsalikom ízlés szerint
- 1 babérlevél
Elkészítése:
A csirkemellet felcsíkozzuk. A medvehagymát felaprítjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi.
Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a gombát, a medvehagymát és behabarjuk. A lisztet simára keverjük a tejföllel és folyamatos keverés mellett besűrűsítjük vele az ételünket.
Tálalás előtt díszíthetjük a maradék medvehagymával.
Köret lehet tészta, rizs vagy nokedli.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










