Gombás, medvehagymás csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • kb 30 dkg gomba
  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • só, bors ételízesítő, bazsalikom ízlés szerint
  • 1 babérlevél

Elkészítése:

A csirkemellet felcsíkozzuk. A medvehagymát felaprítjuk.

A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi.

Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a gombát, a medvehagymát és behabarjuk. A lisztet simára keverjük a tejföllel és folyamatos keverés mellett besűrűsítjük vele az ételünket.

Tálalás előtt díszíthetjük a maradék medvehagymával.

Köret lehet tészta, rizs vagy nokedli.