Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-májas töltött csirkecomb recept

Gombás-májas töltött csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 8 személyre:

    • 8 db csirkecomb
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg gomba
    • 2 csirkemáj
    • 3 zsemle
    • 2 dl tej
    • 10 dkg húsos, füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • őrölt bors
    • ételízesítő
    • szárnyas fűszer
    • 1 cs petrezselyem zöld
    • 2 kanál libazsír

    Elkészítése:

    A tojásokból hármat megfőzünk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A csirkemájat, szalonnát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A zsemléket tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk.

    A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk.

    A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá. Ha a máj fehéredni kezd rátesszük a gombát és addig pároljuk míg elfövi a levét, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, petrezselyem zöldet és egy nyers tojást.
    töltött-cirkecomb01
    A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel.
    töltött-cirkecomb02
    Tepsibe tesszük, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet és zsírt teszünk alá, lefóliázzuk a tepsit és egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

    Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá