Gombás-májas töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 8 személyre:

  • 8 db csirkecomb
  • 4 tojás
  • 25 dkg gomba
  • 2 csirkemáj
  • 3 zsemle
  • 2 dl tej
  • 10 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • szárnyas fűszer
  • 1 cs petrezselyem zöld
  • 2 kanál libazsír

Elkészítése:

A tojásokból hármat megfőzünk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A csirkemájat, szalonnát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A zsemléket tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk.

A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá. Ha a máj fehéredni kezd rátesszük a gombát és addig pároljuk míg elfövi a levét, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, petrezselyem zöldet és egy nyers tojást.
töltött-cirkecomb01
A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel.
töltött-cirkecomb02
Tepsibe tesszük, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet és zsírt teszünk alá, lefóliázzuk a tepsit és egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp: