Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás, májas rizses csirke recept

Gombás, májas rizses csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkecomb
    • 50 dkg csirkemáj
    • 50 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 ek étolaj, vagy zsír
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 sárgarépa
    • 1 kaliforniai paprika
    • 2 bögre rizs
    • frissen őrölt őrölt bors

    Elkészítése:

    Ha az elkészítéshez kuktát használunk, kavargatással nem törjük össze a májat, a párolás után mindent belerakunk és amikor készen van, óvatosan egyszer átforgatjuk.

    A combokat kicsontozzuk és falatnyi kockákra vágjuk.

    A zsíron, vagy olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a felkockázott kolozsvári szalonnát. Rádobjuk a húst és a felaprított sárgarépát, valamint gombát, a zúzott fokhagymát. Őröljünk rá kevés borsot, sózzuk és erős tűzön 10-15 percig pirítjuk.

    Néha megkeverjük, és ha letelt az idő, hozzáadjuk a rizst. Felöntjük 4 bögre vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt májat és paprikát. Ha szükséges sózzuk, majd zárjuk le a kukta fedelét, és az első fütyülésnél vegyük le a tűzről.

    Várjuk meg, amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, és addigra a rizs is megpuhul.

    Óvatosan elkeverjük, savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá