Gombás, májas rizses csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 50 dkg csirkemáj
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek étolaj, vagy zsír
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 sárgarépa
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 bögre rizs
  • frissen őrölt őrölt bors

Elkészítése:

Ha az elkészítéshez kuktát használunk, kavargatással nem törjük össze a májat, a párolás után mindent belerakunk és amikor készen van, óvatosan egyszer átforgatjuk.

A combokat kicsontozzuk és falatnyi kockákra vágjuk.

A zsíron, vagy olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a felkockázott kolozsvári szalonnát. Rádobjuk a húst és a felaprított sárgarépát, valamint gombát, a zúzott fokhagymát. Őröljünk rá kevés borsot, sózzuk és erős tűzön 10-15 percig pirítjuk.

Néha megkeverjük, és ha letelt az idő, hozzáadjuk a rizst. Felöntjük 4 bögre vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt májat és paprikát. Ha szükséges sózzuk, majd zárjuk le a kukta fedelét, és az első fütyülésnél vegyük le a tűzről.

Várjuk meg, amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, és addigra a rizs is megpuhul.

Óvatosan elkeverjük, savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.