Hozzávalók:
Elkészítése:
Ha az elkészítéshez kuktát használunk, kavargatással nem törjük össze a májat, a párolás után mindent belerakunk és amikor készen van, óvatosan egyszer átforgatjuk.
A combokat kicsontozzuk és falatnyi kockákra vágjuk.
A zsíron, vagy olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a felkockázott kolozsvári szalonnát. Rádobjuk a húst és a felaprított sárgarépát, valamint gombát, a zúzott fokhagymát. Őröljünk rá kevés borsot, sózzuk és erős tűzön 10-15 percig pirítjuk.
Néha megkeverjük, és ha letelt az idő, hozzáadjuk a rizst. Felöntjük 4 bögre vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt májat és paprikát. Ha szükséges sózzuk, majd zárjuk le a kukta fedelét, és az első fütyülésnél vegyük le a tűzről.
Várjuk meg, amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, és addigra a rizs is megpuhul.
Óvatosan elkeverjük, savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.