Fűszeres sült csirke, sárgarépás sült rizzsel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db csirkeszárny
- 4 db alsócomb
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 1 kisebb szál sárgarépa
- só, bors
- 1 teáskanál szárnyas füvészkerték
- 4 evőkanál (olíva)olaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
Elkészítése:
A húsokat befűszerezzük sóval, borssal és a csirkefűszerrel, majd állni hagyjuk.
A rizs folyó vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A répát lereszeljük, a hagymát kockára vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd belerakjuk a húsokat és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
A riszt a forró olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát, megpároljuk és végül beleszórjuk a reszelt sárgarépát és összekeverjük. Felöntjük 2 bögre vízzel ízesítjük sóval, borssal fedő alatt addig főzzük lassú tűzön kevergetés nélkül, amíg teljesen elfőtte a vizet. Lefedve állni hagyjuk, hogy rizs felszívja a maradék vizet és megdagadjon, pörgős legyen.
Ha minden elkészült, együtt tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









