Fűszeres sült csirke, sárgarépás sült rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db csirkeszárny
- 4 db alsócomb
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 1 kisebb szál sárgarépa
- só, bors
- 1 teáskanál szárnyas füvészkerték
- 4 evőkanál (olíva)olaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
Elkészítése:
A húsokat befűszerezzük sóval, borssal és a csirkefűszerrel, majd állni hagyjuk.
A rizs folyó vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A répát lereszeljük, a hagymát kockára vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd belerakjuk a húsokat és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
A riszt a forró olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát, megpároljuk és végül beleszórjuk a reszelt sárgarépát és összekeverjük. Felöntjük 2 bögre vízzel ízesítjük sóval, borssal fedő alatt addig főzzük lassú tűzön kevergetés nélkül, amíg teljesen elfőtte a vizet. Lefedve állni hagyjuk, hogy rizs felszívja a maradék vizet és megdagadjon, pörgős legyen.
Ha minden elkészült, együtt tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »