Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres csirkemell sült krumplival recept

Fűszeres csirkemell sült krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a fűszeres csirkemellhez:

    • 2 db csirkemellfilé
    • 4 ek olívaolaj
    • 1/2 citrom leve
    • 1 tk chili pasta (v. erős paprikakrém)
    • 1 tk friss kakukkfű
    • őrölt színes bors

    Sült krumpli hozzávalói:

    • 6-8 db sütnivaló krumpli
    • 1 l olaj
    • 6-8 gerezd fokhagyma
    • 4-5 kakukkfűág
    • kisebb marék zsályalevél

    Elkészítése:

    Egy jénai tálba tegyünk három evőkanál olívaolajat, adjuk hozzá a citromlevet, a chili pastát (v. erős paprikakrémet) a kakukkfüvet, és egy nagyobb csipet sót, majd keverjük össze. Ezután tegyük félre.

    Mindkét csirkemellfilét egy éles késsel szeleteljük fel, majd papírtörlővel töröljük szárazra. (én mindegyiket csak ketté vágtam)

    Egy serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, majd helyezzük bele a hússzeleteket. Ezután kb. 10 perc alatt, süssük mindkét oldalát szép pirosra. Sütés közben ízlés szerint sózzuk, és őröljünk rá frissen színes borsot. (figyeljünk, nehogy sütés közben nagyon kiszárítsuk a húst)

    Amikor a hússzeletek mindkét oldala szép pirosra sült, szedjük ki a zsiradékból, majd tegyük bele az előzőleg elkészített csípős-olajos keverékbe.

    Ezután alaposan forgassuk bele, majd fedjük le a jénait, és meleg helyen hagyjuk legalább egy fél órát állni a hússzeleteket a pácban, hogy az ízek kellően átjárják. (én pl. felszeletelt paradicsomot is tettem mellé az olajba, és közben egyszer átforgattam a húst, hogy mindenhol jól átjárja a pác)

    A krumplit hámozzuk, és mossuk meg, majd töröljük szárazra.(én most pl. nem pucoltam meg, mert szép sárga színű krumplit vettem, melynek vékony a haja, így csak egy dörzsis szivaccsal alaposan megsuvickoltam)

    Ezután ízlés szerint vágjuk fel hasábokra, majd szintén töröljük szárazra.

    Egy serpenyőbe tegyük bele a hasábokra vágott krumplit, majd öntsük fel a HIDEG olajjal úgy, hogy jól ellepje. Ezután tegyük bele a pucolatlan fokhagymagerezdeket, majd tegyük fel a tűzre.

    Kezdjük el nagyobb lángos sütni, majd amikor az olaj már felforrósodott, akkor vegyük kicsit lejjebb a lángot, és így süssük tovább. (amikor elkezd sülni a krumpli, akkor keverjük meg, hogy az esetleg leragad hasábok felszabaduljanak az edény aljáról)

    Amikor a krumpli már kezd szép színt kapni, akkor adjuk hozzá a kakukkfűágat, és a zsályaleveleket, majd a fűszerekkel süssük szép pirosra.

    Amikor a krumpli készre sült, szűrőkanállal szedjük ki a forró olajból, és tegyük papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Ezután ízlés szerint sózzuk, majd rögtön tálaljuk, hogy kívül jó ropogós, belül pedig finom puha maradjon. (állás közben a krumpli veszít a ropogóságából)

    Tálaláskor helyezzük tányérra a sült krumplit, tegyük rá a pácolt csirkemellet, és ízlés szerint szórjuk meg a ropogósra sült zsályalevelekkel, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint mellé tehetjük még a paradicsomszeleteket, és a sült fokhagymagerezdeket is, melyek nagyon finom krémesre sültek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá