Füstölt ízű csirkeragu recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 2-3 db koktélparadicsom
- 1 TV paprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb sárgarépa
- étolaj
- 10 dkg füstölt sonka vagy szalonna
- 2-3 kanál tejföl
- 2-3 kanál liszt
- leveskocka
- só és bors
Elkészítése:
Kevés olajon félig megpirítjuk a sonkát, vagy szalonnát. A paradicsomot, a paprikát és a hagymát feldaraboljuk, majd a szalonnához adva lecsós alapot készítünk.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkehúst, belereszeljük a répát és annyi vizet öntünk alá, ami éppen ellepi.
Ízesítjük leveskockával, sóval, borssal és fokhagymával.
Amikor a hús megpuhult, tejfölös liszttel besűrítjük.
Tipp:
Köretnek nokedlit készítettem a raguhoz. Igyekeztem minél színesebbé tenni ezt az egyszerű ételt, hiszen itt a tavasz…ezért a nokedli tésztába kevertem egy kevés pürésített brokkolit is. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.