Füstölt ízű csirkeragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 2-3 db koktélparadicsom
- 1 TV paprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb sárgarépa
- étolaj
- 10 dkg füstölt sonka vagy szalonna
- 2-3 kanál tejföl
- 2-3 kanál liszt
- leveskocka
- só és bors
Elkészítése:
Kevés olajon félig megpirítjuk a sonkát, vagy szalonnát. A paradicsomot, a paprikát és a hagymát feldaraboljuk, majd a szalonnához adva lecsós alapot készítünk.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkehúst, belereszeljük a répát és annyi vizet öntünk alá, ami éppen ellepi.
Ízesítjük leveskockával, sóval, borssal és fokhagymával.
Amikor a hús megpuhult, tejfölös liszttel besűrítjük.
Tipp:
Köretnek nokedlit készítettem a raguhoz. Igyekeztem minél színesebbé tenni ezt az egyszerű ételt, hiszen itt a tavasz…ezért a nokedli tésztába kevertem egy kevés pürésített brokkolit is. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »