Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-sajtos csirkemell recept

Fokhagymás-sajtos csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 csirkemell filé
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kis fej hagyma
    • 200 g főzőtejszín
    • 2 kanál tejföl
    • 100 g reszelt sajt (trappista, esetleg ementáli)
    • őrölt bors
    • kevés friss petrezselyem zöld
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A megmosott, megtisztított csirkemellfiléket középen kettévágjuk, majd ismét középen bevágjuk, kettéhajtjuk, és kiklopfoljuk. Így szép szeleteket kapunk.

    Ezeket serpenyőben külön, vagy tepsiben egyszerre, kevés olajon megsütjük.

    Közben serpenyőben kevés olajba reszeljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, enyhén megpirítjuk, és a tejszínnel, valamint a tejföllel együtt felfőzzük.

    Még kihűlés előtt belekeverjük az apróra vágott petrezselyem leveleket, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük a reszelt sajttal is.

    Ha szükséges, tartsuk melegen addig, de ne forraljuk, míg a sajt fel nem olvad a mártásban. A hússzeletek tetején tálaljuk.

    Penne tésztát főztem ki mellé, mivel egyik legkedveltebb tésztaféle otthonunkban, valamint a közelmúltban ismét nyertem egy jókora adag tésztát receptjeimmel.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá