Fokhagymás-sajtos csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 csirkemell filé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 200 g főzőtejszín
  • 2 kanál tejföl
  • 100 g reszelt sajt (trappista, esetleg ementáli)
  • őrölt bors
  • kevés friss petrezselyem zöld
  • kevés olaj

Elkészítése:

A megmosott, megtisztított csirkemellfiléket középen kettévágjuk, majd ismét középen bevágjuk, kettéhajtjuk, és kiklopfoljuk. Így szép szeleteket kapunk.

Ezeket serpenyőben külön, vagy tepsiben egyszerre, kevés olajon megsütjük.

Közben serpenyőben kevés olajba reszeljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, enyhén megpirítjuk, és a tejszínnel, valamint a tejföllel együtt felfőzzük.

Még kihűlés előtt belekeverjük az apróra vágott petrezselyem leveleket, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük a reszelt sajttal is.

Ha szükséges, tartsuk melegen addig, de ne forraljuk, míg a sajt fel nem olvad a mártásban. A hússzeletek tetején tálaljuk.

Penne tésztát főztem ki mellé, mivel egyik legkedveltebb tésztaféle otthonunkban, valamint a közelmúltban ismét nyertem egy jókora adag tésztát receptjeimmel.