Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás csirkemáj recept

Fokhagymás csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g csirkemáj
    • 6 gerezd fokhagyma
    • zsír
    • őrölt bors
    • majoránna
    • 1 darab cukkini
    • 1 darab sárgarépa
    • fehér retek (kb.10 cm)
    • 1⁄2 darab kaliforniai paprika (piros)
    • 1⁄2 darab kaliforniai paprika (sárga)
    • 1 darab újhagyma
    • 1 tk szójaszósz
    • 1 tk csiliszósz
    • olaj
    • 1 ek keményítőliszt
    • 50 ml víz

    Elkészítése:

    A máj elkészítése:

    A májat megtisztítjuk és papírtörlővel megszárítjuk. Egy fazékban felhevítjük a zsírt és hozzáadjuk a májat. Rászórjuk a felszeletelt fokhagymagerezdeket, megszórjuk őrölt borssal, majoránnával és erős lángon, gyakran kevergetve megsütjük. A végén megsózzuk.

    A köret készítése:

    A cukkinit, paprikákat, fehér retket és az újhagymát nagyobb darabokra a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. Olajat hevítünk egy wokban és megpirítjuk a zöldségeket. A végén szójaszósszal és chili szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk az elkészült májat és megkeverjük.

    Öntetet készítünk a keményítőlisztből és a vízből és ezzel leöntjük a májas zöldséget, majd felforraljuk és pár percig együtt pirítjuk. Főtt rizzsel, burgonyával vagy tésztával tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá