Fokhagymás csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemáj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • zsír
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 1 darab cukkini
  • 1 darab sárgarépa
  • fehér retek (kb.10 cm)
  • 1⁄2 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 1⁄2 darab kaliforniai paprika (sárga)
  • 1 darab újhagyma
  • 1 tk szójaszósz
  • 1 tk csiliszósz
  • olaj
  • 1 ek keményítőliszt
  • 50 ml víz

Elkészítése:

A máj elkészítése:

A májat megtisztítjuk és papírtörlővel megszárítjuk. Egy fazékban felhevítjük a zsírt és hozzáadjuk a májat. Rászórjuk a felszeletelt fokhagymagerezdeket, megszórjuk őrölt borssal, majoránnával és erős lángon, gyakran kevergetve megsütjük. A végén megsózzuk.

A köret készítése:

A cukkinit, paprikákat, fehér retket és az újhagymát nagyobb darabokra a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. Olajat hevítünk egy wokban és megpirítjuk a zöldségeket. A végén szójaszósszal és chili szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk az elkészült májat és megkeverjük.

Öntetet készítünk a keményítőlisztből és a vízből és ezzel leöntjük a májas zöldséget, majd felforraljuk és pár percig együtt pirítjuk. Főtt rizzsel, burgonyával vagy tésztával tálaljuk.