Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás csirkecomb rántva hercegnő burgonyával recept

Fokhagymás csirkecomb rántva hercegnő burgonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 4 db csirkecomb
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1/2 liter tej

    A panírozáshoz:

    • liszt
    • zsemlemorzsa
    • tojás

    A sütéshez:

    • étolaj

    A hercegnő burgonyához:

    • 80 dkg burgonya
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • ételízesítő
    • őrölt szerecsendió
    • őrölt fehér bors
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Előkészítés:

    A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A csirkecombokat a forgóknál ketté vágjuk. Aki nem szereti a bőrét, lehúzhatja. A combokat 2-3 helyen bevágjuk /jobban átjárja a pác és könnyebben átsül/ sózzuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és belekeverjük a tejbe. A combokat egy tálba tesszük, ráöntjük a fokhagymás tejet és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Még jobb ha előző nap bepácoljuk.
    Elkészítés:

    A burgonyát megfőzzük és még melegen áttörjük. Belekeverjük a vajat a két egész tojást, ízesítjük a szerecsendióval borssal, ételízesítővel. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A combokat lecsöpögtetjük. A szokásos módon bepanírozzuk /liszt, tojás, zsemlemorzsa/ és bő olajban lassú tűzön megsütjük. A combokat a burgonyával tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá