Fokhagymás csirkecomb rántva hercegnő burgonyával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 liter tej

A panírozáshoz:

  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás

A sütéshez:

  • étolaj

A hercegnő burgonyához:

  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • ételízesítő
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fehér bors
  • 2 db tojás

Előkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A csirkecombokat a forgóknál ketté vágjuk. Aki nem szereti a bőrét, lehúzhatja. A combokat 2-3 helyen bevágjuk /jobban átjárja a pác és könnyebben átsül/ sózzuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és belekeverjük a tejbe. A combokat egy tálba tesszük, ráöntjük a fokhagymás tejet és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Még jobb ha előző nap bepácoljuk.
Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük és még melegen áttörjük. Belekeverjük a vajat a két egész tojást, ízesítjük a szerecsendióval borssal, ételízesítővel. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A combokat lecsöpögtetjük. A szokásos módon bepanírozzuk /liszt, tojás, zsemlemorzsa/ és bő olajban lassú tűzön megsütjük. A combokat a burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!