Fokhagymás csirke szeletek recept
Hozzávalók:
- 650 g csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 2 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 ek finomliszt
- 1 ek paradicsompüré
- 1 pohár tej
- 1 pohár húsleves alaplé
- 1-2 kk fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágjuk, majd forró olajon elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és aranybarnára sütjük.
Ezután a húst kiszedjük a serpenyóböl és félretesszük, amíg elkészül a mártás.
A serpenyőbe tesszük a vajat, hozzáadjuk a felkockazott hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és alaposan elkeverjük. Ezután a paradicsompürét keverjük bele.
Hozzáöntjük a tejet és az alaplevet és kevergetve főzzük, hogy ne legyen csomós.
Sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és visszatesszük bele a húst is. Tovabbi 5-10 percig főzzük.
Rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










