Fokhagymás csirke szeletek recept

Hozzávalók:
- 650 g csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 2 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 ek finomliszt
- 1 ek paradicsompüré
- 1 pohár tej
- 1 pohár húsleves alaplé
- 1-2 kk fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágjuk, majd forró olajon elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és aranybarnára sütjük.
Ezután a húst kiszedjük a serpenyóböl és félretesszük, amíg elkészül a mártás.
A serpenyőbe tesszük a vajat, hozzáadjuk a felkockazott hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és alaposan elkeverjük. Ezután a paradicsompürét keverjük bele.
Hozzáöntjük a tejet és az alaplevet és kevergetve főzzük, hogy ne legyen csomós.
Sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és visszatesszük bele a húst is. Tovabbi 5-10 percig főzzük.
Rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »