Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás, chilis tejben pácolt rántott csirkemáj recept

Fokhagymás, chilis tejben pácolt rántott csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • 5 dl tej
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 1 chili paprika

    A panírozáshoz:

    • 20 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:

    A májat megtisztítjuk. A fokhagymát és a chili paprikát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás, chilis tejbe helyezzük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

    A májakat másnap lecsepegtetjük, papírtörlőn leitatjuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk, és bő olajban közepes lángon kisütjük.

    Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!

    Köretnek petrezselymes újkrumplit és tzatziki salátát készítettem mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    A fokhagymás, chilis tejben pácolt rántott csirkemáj kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 207 kcal
    Fehérje: 16 g
    Szénhidrát: 23 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá