Fokhagymás, chilis tejben pácolt rántott csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 5 dl tej
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 chili paprika

A panírozáshoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A májat megtisztítjuk. A fokhagymát és a chili paprikát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás, chilis tejbe helyezzük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A májakat másnap lecsepegtetjük, papírtörlőn leitatjuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk, és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!

Köretnek petrezselymes újkrumplit és tzatziki salátát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!