Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérboros csirke szőlővel és barackkal recept

Fehérboros csirke szőlővel és barackkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    12 csirkecomb (alsó-felső vegyesen)

    • kevés olívaolaj
    • 2 dl fehérbor
    • 5 dl szárnyas alaplé
    • rozmaring, só, bors
    • 1 db vöröshagyma
    • 3 sárgarépa
    • 3 gerezd fokhagyma
    • őszibarack (majdnem egy egész konzerv befőtt friss hiányában)
    • 1 fürt fehér szőlő

    Elkészítése:

    A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket.

    Ekkora mennyiséget két adagban.

    Közben egy fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk.

    Amikor a csirkecombok megpirultak, kivesszük őket a serpenyőből, félretesszük.

    Ugyanabban a serpenyőben az olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, felaprított fokhagymát.

    A zöldségeket lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, erős lángon elpárologtatjuk az alkoholt belőle, majd felöntjük alaplével, amit szintén erős lángon beforralunk, és hozzáadjuk a rozmaringot.

    Egy tepsibe fektetjük a csirkecombokat, ráhalmozzuk, elegyengetjük a zöldséges mártást és a barackokat is a combok közé helyezzük .

    A tepsit szorosan lefedjük alufóliával, és sütőben 190 C fokon 30 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítjuk, és grill fokozaton 15 perc alatt megpirítjuk a csirkéket.

    Amikor a csirke megpirult, a sütőből kivéve hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá