Fehérboros csirke szőlővel és barackkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
12 csirkecomb (alsó-felső vegyesen)

  • kevés olívaolaj
  • 2 dl fehérbor
  • 5 dl szárnyas alaplé
  • rozmaring, só, bors
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őszibarack (majdnem egy egész konzerv befőtt friss hiányában)
  • 1 fürt fehér szőlő

Elkészítése:

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket.

Ekkora mennyiséget két adagban.

Közben egy fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk.

Amikor a csirkecombok megpirultak, kivesszük őket a serpenyőből, félretesszük.

Ugyanabban a serpenyőben az olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, felaprított fokhagymát.

A zöldségeket lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, erős lángon elpárologtatjuk az alkoholt belőle, majd felöntjük alaplével, amit szintén erős lángon beforralunk, és hozzáadjuk a rozmaringot.

Egy tepsibe fektetjük a csirkecombokat, ráhalmozzuk, elegyengetjük a zöldséges mártást és a barackokat is a combok közé helyezzük .

A tepsit szorosan lefedjük alufóliával, és sütőben 190 C fokon 30 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítjuk, és grill fokozaton 15 perc alatt megpirítjuk a csirkéket.

Amikor a csirke megpirult, a sütőből kivéve hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket.