Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas pulyka almával recept

Fahéjas pulyka almával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykamell, vagy combfilé
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb póréhagyma
    • 1 kaliforniai paprika
    • 2 alma
    • 2 kk őrölt szegfűbors
    • 1 kk őrölt szerecsendió
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 2 dl tejszín 30 %-os

    Elkészítése:

    A húst alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. Az almát kimagozzuk és héjastól felkockázzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk.

    Egy nagyobb serpenyőben (vagy wokban) olajat hevítünk és rádobjuk a húst. Erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk sóval, szegfűborssal, szerecsendióval és addig pirítjuk, míg a hús puha nem lesz. Időnként keverjük át.

    Amikor megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a kisebb csíkokra vágott paprikát. 2-3 percet pirítjuk, épp csak annyira, hogy a paprika még roppanós maradjon.

    Ekkor hozzáadjuk a felkockázott almát, megszórjuk a fahéjjal és felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk, ha szükséges még sózzuk, majd tálaljuk.

    Tipp:

    Párolt rizst kínáltam mellé, tetejét apróra vágott snidlinggel, vagy petrezselyem zölddel díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá