Fahéjas pulyka almával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell, vagy combfilé
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 alma
  • 2 kk őrölt szegfűbors
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 2 dl tejszín 30 %-os

Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. Az almát kimagozzuk és héjastól felkockázzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben (vagy wokban) olajat hevítünk és rádobjuk a húst. Erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk sóval, szegfűborssal, szerecsendióval és addig pirítjuk, míg a hús puha nem lesz. Időnként keverjük át.

Amikor megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a kisebb csíkokra vágott paprikát. 2-3 percet pirítjuk, épp csak annyira, hogy a paprika még roppanós maradjon.

Ekkor hozzáadjuk a felkockázott almát, megszórjuk a fahéjjal és felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk, ha szükséges még sózzuk, majd tálaljuk.

Tipp:

Párolt rizst kínáltam mellé, tetejét apróra vágott snidlinggel, vagy petrezselyem zölddel díszítettem.