Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas- aszalt szilvás csirkemell recept

Fahéjas- aszalt szilvás csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • 10 dkg aszalt szilva
    • 2 dl szilva kompótlé
    • 1 dl vörösbor
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 mk fahéj
    • csipet szerecsendió
    • késhegynyi fehér bors
    • 2 teáskanál keményítő vagy liszt
    • 1 evőkanálnyi sült csirke fűszersó
    • 1 dl olívaolaj

    Elkészítése:

    Egy kis lábasban feltesszük főni az aszalt szilvát a kompótlében, borban, ízesítjük a felsorolt fűszerekkel, cukorral, ízlés szerinti mennyiségben. Liszttel vagy étkezési keményítővel besűrítjük a főzés végén.

    A csirkemellet felszeleteljük, fűszersóval megszórjuk, egy órát állni hagyjuk és egy teflonos serpenyőben megsütjük szép pirosra, közben olívaolajjal locsoljuk.

    Tálaláskor a hússzeleteket félig leöntjük a mártással, mellé a szilvás szósz és burgonyapürével fogyasztottuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá